Pekingi szűzérmék szezámmaggal
Fél óra alatt elkészíthető mézes-szezámos sertésfalatok.
- 3 kanál szójaszósz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 300 g szűzérme
- 4 kanál méz
- 4 kanál szezámmag
Keverd el alaposan a szójaszószt, a fokhagymát és a reszlet gyömbért. Pácold benne a sertéshúst legalább 15 percig. (Az sem baj, ha az étel készítése előtt 2-3 órával teszed el a hűtőbe a pácban.) Ezután csepegtesd le a húst, mártsd a mézbe, majd a szezámmagba. A grillsütőben süsd aranybarbára (lehetőleg minél távolabb a széntől vagy az izzó vastól, mivel a méz hamar megég). Amikor már majdnem kész, hagyd 5 percig állni és csak azután vágd falatnyi darabokra.